dimecres, 4 de novembre del 2009

Conferència d'audiovisuals.



L'Imma ens va posar una conferència d'audiovisuals de Guillermo Orozco que parlava sobre audiovisuals.
Deia que la imatge és universal. Tots sabem veure, escoltar. Hi ha moltes maneres de veure. Hi han coses que no veiem a simple vista. Apendre al principi de representació. La camara passa per sobre de la realitat i va agafant coses. S'ha d'entrenar per fer audiovisuals.
L'educació pels medis són varis, està la família, els productors, les empreses, etc... Que poden intervenir. Hi ha dos protagonistes: L'escola i la família.
Els nens consumeixen amb pantalles. Es qüestió de responsabilitats. El que fem amb la família o l'escola influeix amb la televisió. Si amb la família no hi ha comunicació el nen veurà més la televisió. L'escola i la família tenen que treballar junts.
Els mitjans de comunicació tenen uns responsabilitat i és que eduquen.Les audiències s'estan educant a base del que veuen. Tenen que assumir la responsabilitat. Tota producció es una representació. Tot el que ve per imatge és demanada per el professor, és complementari a la paraula. Tot és audiovisuals. Substitueixen moltes coses. Es passa de la lògica escrita a la digital. No és el mateix l'ensenyament presencial que amb els audiovisuals. Tenim el pensament de que estem avançant. S'han de fer alfebatitzacions. L'autodirectisme no és suficient, es necessita l'ajuda del professor. Les noves tecnologies s'adopten a nous canvis. Hi ha coses amagades darrere lo evident.
Deixo escrita la pàgina on es pot trobar aquesta conferència per si algú està interessat/da:
www.xtec.cat/pràctiques compartides/conferència audiovisuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada