dimecres, 4 de novembre del 2009

El lenguaje y las lenguas.

El dia 8/10/09 a classe de comunicació oral, escrita i digital vam estar treballant un text de TUSON que es titulava: algo más que un medio de comunicación.
El text tractava de totes les senyals que existeixen que totes elles transmeten informació. En el llenguatge humà sinó dos per les senyals i les combinacions de senyals no existiria ni la llengua ni el llenguatge. Tots els éssers humans ens comuniquem per mitjà d'una llengua o d'una altre. Els humans tenim com a facultat, el llenguatge. El llenguatge té diferents nivells.Llenguatge i pensaments van units. El llenguatge és el responsable de que sigem capaços de pensar. El llenguatge és el soport bàsic de la memòria. No sempre que parlem intentem transmetre informació a una altre persona. A vegades només és una descarga, una manifestació del propi estat d'ànim. És algo més que un instrument per la comunicació. És el mitjà de comunicació i d'expressió més extens que hi ha. Quan parlem amb els altres podem construir una realitat. El llenguatge és le factor bàsic que ens constitueix com éssers humans perquè fa possible el discurs abstracte. Dos elements que ens diferencien dels altres éssers:
-La cuantitat
-La qualitat.
La llengua permet organitzar conceptes. L'organització es bàsica. L'escriptura ens ajuda moltíssim per organitzar el pensament. Hi ha memòria individual i memòria escrita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada