dimecres, 25 de novembre del 2009

Fer de mestre. Eulàlia Bosch

El dia 16/11/09 vam tenir una conferència pel matí de l'Eulàlia Bosch que va venir a la universitat.
Eulàlia Bosch va ser moltes coses, tant com professora de filosofia, organitzadora d'esposicions d'art, ha publicat alguns llibres i va ser directora de L'IREP.
Alguns elements que la personalitzen:
Té un constant interés per l'educació, constant diàleg,proximitat intencionada que manté amb tots quest elements: contacte amb els infants, la filosofia, els professors. Diu que s'ha de pensar molt en l'ofici de ser mestre.
Cada vegada que pensem en la paraula mestre, ens venen al cap els infants. És un ofici que ens hem de fixar en els detalls. Ena hauriem de fixar en els infants que creixen, la relació que pensen entre noslatres i els nens és estàtica.
Per molt que a l'aula estiguin quiets i callats estan creixent. Estan davant nostre creixent i nosaltres estem intervenint en aquest creixement. El nen s'ha d'acostumar a un lloc que acava d'aterrar, és nou per a ell. A les escoles, la veritable estrangeria no són els que venen de fora, són els propis nois que començen a conèixer un nou món. Els ha d'ajudar a ser algú aquí. Tots fem de mestre a tothom.
Apendre a viure a la teva ciutat és apendre a viure a totes les ciutats.
Com a mestres els hem d'ajudar amb la seva pròpia singularitat.
www.anycerda.org
Es important que les escoles tinguin present quin espai cultural tenen al voltant. L'escola podria ser un lloc per pensar. Els nens són curiosos per necssitat, si no fan preguntes no podran descubrir aquesta societat. Cals aber trobar el lloc, el lloc on passen les hores.
Per ser docent, cal saber ser sabi. Si no tens passió pels nens, no es pot dedicar a ser mestre.
Fer de mestre vol dir ajudar a cada nen a veure quin és el seu lloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada