diumenge, 13 de desembre del 2009

HABILITATS LINGÜÍSTIQUES



Llegir és le procés mitjançant el qual comprenem un text escrit. Llegir vol dir compendre. Llegir no vol dir descodificar.

Implicacions que té llegir vol dir compendre:
LLegir és un procés actiu perquè qui llegeix ha de construïr el significat del text. Quan llegim el significat que té l'escrit no és una rèplica del sginificat de l'autor li a volgut donar sino que és una construcció pròpia. Cadascú ho entén d'una manera. Depèn de la motivació de la persona en el text.

Llegir es aconseguir un objectiu. Sempre llegim per algun objectiu.L'objectiu. L'ojectiu ens guia en la lectura. Els objectius poden ser molts i molt variats. L'objectiu ens marca com llegim.

Llegir és un procés d'interacció entre qui llegeix i el text. Qui llegeix ha de relacionar allò que llegeix amb allò que ja sap i a més a d'ajudar a transformar els coneixements previs. ( contructivisme )

Llegir és un procés de predicció i inferència contin. Inferència= habilitat de compendre algun aspecte del text a partir del significat de la resta ( context )
Quan llegim fem unes hipòtesis sobre el significat del text que llegirem sino que mentre anem llegint anem parts del text. Mentre anem llegint anem verificant o refutant les hipòtesi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada