diumenge, 13 de desembre del 2009

PROCÉS DE COMPOSICIÓ ESCRITA

EL PROCÉS DE COMPOSICIÓ ESCRITA
(Model teòric de Linda Flower i John R.Hayes, 1981 )

La situació de comunicació: Conte tots els elements que són externs a l'escripot. El problema retòric: Conjunt de cirsumstàncies que fan que una persona es decideixi a escriure. Allò que fa que ja em posi a escriure. Problema= situació a resoldre a positiu. Solució: El text.

Memòria a llarg termimi: inclou tots els coneixements que l'escriptor té enregistrats en el seu cervell i sobre el contingut temàtic, sobre l'audiència. Amb el temps hem anat enregistrant molta informació. Tenim molts coneixements. Tot això ho emmagatzemem a la memòria a llarg termini.

Diferents estructures del text:
Per plans, redactar i revisar: Control= Mecanisme que s'encarrega de regular en quin moment actua cadascún d'aquests subprocessos. ( Fer plans, redactar i revisar )

Intenar explicar quins mecanismes es posen en acció quan escrivim un text. Abans només valoraven el producte final, no valoraven el procés. L'any 96 Hayes va fer una actualització. Va ser encara més complex d'explicar. Però va incorporar un component actitudinal que inclou actituds i emocions. La resta segeix millor el de l'any 81.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada