diumenge, 13 de desembre del 2009

SETMANA EXTRAORDINÀRIA


En la setmana extraordinària que vam realitzar a mi el dijous em va tocar anar a l'escola Pere Vergés. Vaig triar anar a aquesta escola apart de que és una molt bona escola, perquè he passat la meva infància en aquesta escola. Vaig estar des de p3 fins a 4 de la eso.
Primer el director de l'escola ens va rebre i ens va explicar alguns aspectes d'aquesta institució:

L'Escola Garbí va ser reuda amb una acollida exepcional, com demostra l'elevat nombre de sol·licituds de matrícula que es van rebre i que el centre d'Esplugues de LLobregat no va poder assumir. Aquest fet va provocar que, només tres anys després de la seva creació, s'inaugurés un segon centre amb la mateixa filosofía: seguir l'ideari educatiu de Pere Vergés.

Aquesta vegada, el lloc escollit va ser una antiga masia de l'any 1901, situada al Mas Ram de Badalona, a la vall de Montalegre i al peu de la Conreria. Es tractava d'una finca rústica envoltada de vinyes, transformada al principi del segle XX en una vil·la senyorial per l'arquitecte modernista Sagnier Villavecchia, també responsable dels airosos fanals del Passeig de Gràcia de Barcelona.

El nom

L'any 1968, després de l'adaptació i remodelació de l'edifici, s'inaugurà el nou centre, que va rebre el nom d'Institució Pere Vergés.

Ens van ensenyar primerament les classes i les instal·lacions. Vam anar a una classe de p4 i vam estar un rato veient com feient exercisis de pintar. Després vam baixar a l'aula de música i els nens ens van cantar unes cançons que havien fet pocs dies abans pels pares en el dia de la castanyada. Despres vam anar al menjador on ens van explicar tots els càrrecs de cada nen. Hi ha el càrrec de caps de taula, que consisteix en que cada taula té un cap de recull i don els plats. També i ha el cap de menjador que és un noi/a de 6è de primària que es passeja per tot el menjadot per veure que tot estigui correcte i no passi cap problema.
Després vam anar a la biblioteca on ens van explicar que utilitzen el mateix funcionament que el d'una biblioteca pública.Cada nen té el seu carnet per poder agafar llibres i estan organitzats segons l'edat. De petits a grans. Tot seguit vam finalitzar la visita en una aula de 6è de primària, com i diuen allà, els grans de l'escola i ens van explicar tots els càrrecs que tenien tots els nens.Hi havien els encarregats d'escacs, encarregats d'ordre, encarregats de l'hort, etc...i els més importants els caps de colors. En aquesta escola es tradició que des de p4 cada nena trii un color entre el blau el verd i el blanc i facin grups. Llavors de cada color ha d'haver-hi un capità que controli que tot va bé. I els nois de 6è de primària són els caps de color, però s'han d'escollir un per cada color i és el que té més responsabilitats. Per poder escollir a aquest cada un que es presneta ha de fer un lema i pancartes per tota l'escola i regalar als alumnes de tots els cursos coses fetes a mà per poder ser botats.
En conclusió, és una escola que sempre m'ha agradat moltíssim i m'agradaria poder realitzar-hi pràctiques!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada